Košarkaši Srbije ubjedljivo pobijedili Portoriko :: Semberija INFO ::

 

Košarkaši Srbije ubjedljivo pobijedili Portoriko


Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je večeras Portoriko 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:29) u pripremnom meču pred Svjetsko prvenstvo.

Pred oko 12.000 gledalaca u Štark Areni u selekciji Srbije najefikasniji je Ognjen Dobrić sa 23 poena, dok je Bogdan Bogdanović dodao 15 poena.

U reprezentaciji Portorika najbolji su bili Alim Ford sa 10 poena i Stiven Tompson sa devet poena.

Prije početka utakmice predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović uručio je Bogdanu Bogdanoviću dres sa brojem 100, za jubilarni broj mečeva koje je novopečeni kapiten odigrao za Srbiju.

Od samog početka utakmice vidjela se velika razlika u kvalitetu ekipa, Srbija je već tokom prve četvrtine stekla dvocifrenu prednost. Prednost Srbije rasla je iz minuta u minut, da bi na poluvremenu bilo čak 40 razlike (65:25).

Nisu se tu izabranici Svetislava Pešića zaustavili, sredinom treće dionice imali su maksimalnih plus 52 (87:35). U posljednjoj deonici Portoriko je uspio malo da smanji prednost Srbije.

Pešić je dao šansu svim igračima, a u finišu meča za reprezentaciju je debitovao 18-godišnji Nikola Topić, koji je nedavno kao MVP predvodio juniore Srbije do titule prvaka Evrope.

Topić je sa slobodnih bacanja upisao prva četiri poena u dresu "Orlova".

Reprezentacija će u četvrtak uveče poleteti za Šenžen, gdje će odigrati još dva pripremna meča (20. avgust protiv domaćina Kine i 21. avgusta protiv Brazila).

Svjetsko prvenstvo počinje 25. avgusta, a Srbija i Portoriko će igrati međusobno već 28. avgusta u okviru B grupe. U grupi su još Angola i Kina.

Dvije prvoplasirane selekcije će u drugu fazu takmičenja.

(Tanjug)