BiH večeras igra protiv Mađarske :: Semberija INFO ::

 

BiH večeras igra protiv Mađarske


Фото - ФИБА

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijadu u Poljskoj, a Zmajevi će večeras igrati posljednji meč.

Nakon pobjede nad Portugalom i poraza od Poljske, Bosna i Hercegovina sutra igra protiv Mađarske koja je zabilježila dva poraza. Meč se igra u srijedu s početkom od 21,00 sati.

Stanje na tabeli je sljedeće. Poljska ima dvije pobjede, BiH i Portugal imaju po jednu pobjedu i jedan poraz, dok je Mađarska zabilježila dva poraza.

U najboljem scenariju, Bosna i Hercegovina savlada Mađarsku, a Poljska pobijedi Portugal i tako bi Zmajevi izborili plasman u narednu rundu, objašnjava Reprezentacija.ba.

U drugoj mogućnosti, Poljska ako dobije Portugal, BiH ima šanse i sa porazom od Mađarske da prođe dalje. Tako bi tri ekipe imale po jednu pobjedu i napravila bi se mini tabela. Portugal ima +3 koš razliku, Bosna i Hercegovina je na +9, a Mađarska na -12. Sa porazom od pet koševa razlike ili manje, Zmajevi bi u ovom slučaju (pobjeda Poljske nad Portugalom) završili na drugom mjestu.

U slučaju da Portugal pobijedi Poljsku situacija bi se znatno zakomplikovala. BiH bi morala pobijediti Mađarsku, te bi tri ekipe imale po jednu pobjedu. Od te tri selekcije, BiH ima 0 koš razliku, Poljska je na +9, a Portugal na -9. U ovom scenariju, Portugal ne smije pobijediti devet razlike ili više.

U konačnici, Zmajevi ako pobijede Mađarsku skoro pa sigurno prolaze u narednu rundu.

Prve prve dvije selekcije iz naše grupe plasirati će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

Pobjednik turnira ide u kvalifikacije za Olimpijske igre.


​BHRT