Šok na Maksimiru, AEK u 90. minutu odnio pobjedu :: Semberija INFO ::

 

Šok na Maksimiru, AEK u 90. minutu odnio pobjedu


Dinamo je na Maksimiru golom u 90. minutu izgubio 2:1 od AEK-a u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Hrvatski prvak tako će morati tražiti preokret u revanšu koji se u subotu igra u Atini. Dinamo je odigrao sjajno prvo poluvrijeme i vodio fantastičnim golom Marka Bulata, no u drugom dijelu uslijedio je veliki pad i preokret Grka.

Dinamo je zaprijetio već u prvom minutu. Luka Ivanušec je lijepo proigrao Roberta Ljubičića, a on vratio za Marko Bulata, koji je s nešto manje od 20 metara šutirao malo pored gola. Bišćanova ekipa uspostavila je dominaciju i konstantno napadala, ali u 16. minutu zamalo je došao šok na drugoj strani. Steven Zuber je nakon krasnog prodora dodao Leviju Garsiji, kojem je Dominik Livaković izvrsno obranio pokušaj iz velike blizine.

Bolja igra napokon je donijela pogodak u 39. minutu. Marko Bulat fantastično je izveo slobodni udarac s nešto više od 20 metara i neobranjivo pogodio za vođstvo Dinama.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jednu ogromnu priliku za domaće. Bogdan Mihajličenko pobjegao je po lijevoj strani, prodao lažnjak svom čuvaru, ali onda iz vrlo izgledne pozicije slabašno šutirao desnom nogom.

Pad u drugom dijelu

Dinamo je u drugo poluvrijeme krenuo znatno slabije nego u prvo, a AEK je preuzeo kontrolu nad igrom i u 59. minutu postigao za poravnanje. Izgubili su Dinamovi fudbaleri loptu na 30-ak metara od gola, Stefan Ristovski je otišao u prazno, a Steven Zuber pogodio uz samu stativu.

Izgledalo je kao da taj gol neće pretjerano poljuljati Dinamo jer su njegovi fudbaleri odmah krenuli napadati. U 62. minutu je gostujući golman  Cican Stanković lijepo zaustavio udarac Bulata izvana, da bi minut kasnije Mahir Emreli pogodio prečku poslije ubačaja Sadegha Moharamija.

Šok u 90. minutu

Ipak, nalet Dinama nije dugo trajao i Grci su opet preuzeli kontrolu nad terenom. Nizale su se prilike i poluprilike pred Livakovićevim golom, a u 90. minuti Kostas Galanopulos šokirao je Dinamo i donio preokret AEK-u. Serhio Arauho je ubacio nakon što su gosti izigrali lijevu stranu Dinamove obrane, a Galanopulos natrčao na loptu i zabio za konačnih 2:1.

Do kraja utakmice Livaković je još dvaput ekipu Igora Bišćana. U oba navrata zaprijetio mu je Domagoj Vida, ali Dinamov kapiten spriječio je katastrofu. Hrvatskog prvaka sada čeka težak zadatak u Grčkoj u specifičnom terminu. Zbog odgode prve utakmice nakon navijačkih nereda, susret se igra u subotu od 20.45.

(Nezavisne)