"Nisam je okusio od 2010." Đoković nakon pobjede htio samo kocku čokolade :: Semberija INFO ::

 

"Nisam je okusio od 2010." Đoković nakon pobjede htio samo kocku čokolade


Novak Đoković je jedan od najboljih primjera da disciplina, posvećenost i radna etika odvajaju elitne sportiste od onih prosječnih. Govoreći o načinu na koji se hrani i živi, srpski teniser je otkrio i jednu zanimljivu anegdotu u vezi sa čokoladom.

 

O posebnom režimu ishrane najboljeg tenisera svih vremena govorilo se mnogo puta.

A koliko je Novak rigorozan i disciplinovan po tom pitanju, otkrio je na konkretnom primjeru.

 U januaru 2012. pobedio sam Nadala u finalu Australijan opena. Meč je trajao pet sati i pedeset tri minuta – najduži meč u istoriji Australijan opena i najduže finale grend slem singla u Open eri

Mnogi analitičari su taj duel nazvali najvećim teniskim mečom svih vremena. Nakon što sam pobijedio, sjeo sam u svlačionicu u Melburnu. Želio sam samo jedno: da probam čokoladu. Nisam je okusio od ljeta 2010. Miljan mi je donio slatkiš. Odlomio sam jednu kockicu – jedan mali dio – i ubacio ga u usta

- Pustio sam da mi se otopi na jeziku. To je bilo sve što sam sebi mogao da dozvolim. To je ono što je potrebno da se dođe do broja jedan – rekao je Đoković, navodi Sportal.

Ako ste se nekad pitali koliko odricanja je neophodno da postanete ono što je Novak postao. Najbolji ikada, sa rekordne 23 Grend slem titule i porušenim svim ostalim teniskim dostignućima.


Glas Srpske