Đoković: Još imam vatre za igru :: Semberija INFO ::

 

Đoković: Još imam vatre za igru


Фото - Танјуг

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je motivisan da osvoji masters u Sinsinatiju i dodao da je srećan što će poslije nekoliko godina igrati u SAD.

Srpski teniser je posljednji meč odigrao u finalu Vimbldona kada je poslije velike borbe poražen od Španca Karlosa Alkaraza.

"Nije ni prvi ni poslednji meč da sam izgubio, tako da sam ga prevazišao za jedan dan. Posle toga bio mi je potreban stvarno dobar odmor i malo vremena sa svojom porodicom. To sam i uradio. Naravno, žalio sam što nisam iskoristio šanse tokom tog finala", rekao je Đoković, prenio je ATP.

On je priznao da nije iskoristio brejk lopte u petom setu finala na Vimbldonu.

"Bio je to tesan meč, ali Alkaraz je zasluženo pobedio, igrao je bolje u važnim trenucima. To sam rekao i posle finala. Mislim da je zasluženo pobedio, idemo dalje", dodao je srpski teniser.

Đoković je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos.

"Očigledno je potrebno da idem dalje i da pokušam da se pregrupišem i pronađem motivaciju za ono što dolazi, i sve izazove koji su preda mnom. Da nisam motivisan, ne bih bio ovde. Sada, posle mnogo godina profesionalnog tenisa, osećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I stvarno sam želeo da budem ovde u Sinsinatiju i naravno, Ju-Es open je iza ugla", dodao je Đoković.

Đoković je masters u Sinsinatiju osvojio dva puta.

"Prošle su dve godine od kada sam poslednji put bio u Americi. Tako da sam, naravno, veoma uzbuđen, radovao sam se dolasku u Sinsinati. Nisam bio u Sinsinatiju od 2019, tako je lepo što sam se vratio", istakao je drugi teniser svijeta.

Đoković je prije dva dana pred velikim brojem navijača odradio trening u Sinsinatiju.

"Bilo je neverovatno, da budem iskren. Našalio sam se sa svojim trenerom i pitao sam ga da li smo na pravom terenu, jer smo mislili da je meč. Veoma sam zahvalan na prisustvu tolikog broja ljudi na treningu, što je neverovatno. Opet, doživeo slične atmosfere na nekim drugim turnirima u smislu velike posećenosti na terenima za trening. Video sam veliki broj mladih navijača, to mi daje inspiraciju da odigram najbolji tenis na turniru", naveo je Đoković.

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobjednikom meča između Španca Alehandra Davidoviča Fokine i Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

"Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Još ima vatre. Još postoji taj nagon i motivacija da zaista dođemo na najveće događaje u sportu i pokušamo da pobedimo, da osvojimo titule i  da donesemo dobru senzaciju navijačima", zaključio je Đoković.


Nezavisne novine