Zvezda silovito krenula u odbranu titule: Puna mreža Vojvodine na "Marakani" :: Semberija INFO ::

 

Zvezda silovito krenula u odbranu titule: Puna mreža Vojvodine na "Marakani"



Crvena zvezda je pohod na novu šampionsku titulu započela pobjedom nad Vojvodinom u 1. kolu Superlige Srbije, a konačan rezultat, 5:0, moglo bi da posluži kao upozorenje budućim rivalima crveno-belih, jer su Novosađani, i pored rezultatski teškog poraza, zapravo ostavili prilično dobar utisak na "Marakani".

Naravno, biti autsajder protiv bilo kog velikog srpskog, ili evropskog kluba, sam po sebi je težak posao, a naročito kada se nastupi u, uslovno rečeno, kombinovanom sastavu, i to protiv rivala koji je prije samo četiri dana za 27 minuta dao pet golova majskom finalisti Lige konferencija, Fiorentini.

Kada se na sve to doda penal već u 10. minutu, koji je Kraso realizovao za 1:0, pa crveni karton za goste u 24. minutu, jer je tada drugi žuti dobio Aleksandar Busnić, onda postaje jasno koliko je "lalama" trenera Radoslava Bataka bilo teško da svoje snove o podvigu pretvore u djelo, prenose Novosti.

Ali, da se jesu trudili, jesu, i da je odbrana Zvezde imala posla sa upornim suparnikom, jeste. No, svi ti pokušaji nisu bili ni približno dovoljni da se desi podvig kao onaj u maju 2016, kada je Vojvodina posljednji put pobijedila Zvezdu (1:3 u Beogradu).

Da se mirno ode na veliki predah, mirno iz ugla šampiona, pobrinuo se Stamenić koji je u 45. minutu bio "krivac" za kornera sa desne strane, jer je dobrim pozicioniranjem natjerao Milosavljevića da postavi glavu kako ne treba, te je došlo do efektnog autogola.

Otvorilo je to vrata goleadi domaćih, koji su izdržali "početni udar" Vojvodine na startu drugog poluvremena, a onda je Kraso doneo 3:0 u polu-kontri, rezervista Lučić u 70. minutu uvećao to na 4:0 snažnim udarcem na dodavanje raspoloženog Bukarija, koji je deset minuta kasnije postigao i najljepši pogodak na meču - poslije solo-prodora sa desne strane postavio je konačan rezultat.


Nezavisne