U znak priznanja i zahvalnosti: Noletov reket konačno postao zlatan :: Semberija INFO ::

 

U znak priznanja i zahvalnosti: Noletov reket konačno postao zlatan


Reket najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića je konačno postao zlatan.

Austrijska kompanija za proizvodnju sportske opreme Hed, poklonila je srpskom teniseru zlatni reket čija je težina osam kilograma.

Reket je Novaku uručen u prisustvu porodice, supruge Jelene, sina Stefana i kćerke Tare, prije nego što je sa njima odletio na Azorska ostrva da se odmori od trijumfa na Rolan Garosu.

Hed se na ovaj potez odlučio u znak priznanja, ali i zahvalnosti jer Novak njegovim reketima igra više od jedne decenije. Nole je prije ovog alata u jednom periodu koristio američki Vilson.

“Timski uspjeh! Ovo je 23. gren slem trofej, novi rekord u muškom tenisu. Novak Đoković se sada izjednačio sa Serenom Vilijems u broju najvećih titula i u muškoj i ženskoj konkurenciji u Open eri. Novak se ujedno vratio i na broj 1 produživši svoj rekord svih vremena za bar dvije nedjelje”,  napisao je Hed na Instagramu.

Samo je Margaret Kort sa 24 gren slem trofeja sada ispred Đokovića, ali Australijanka je većinu ovih turnira osvojila prije Open ere, dakle u vremenu kada profesionalcima nije bilo dozvoljeno učešće na njima i konkurencija je bila znatno slabija.

S druge strane, Novak ima dvije obezbjeđene nedjelje na broju 1 jer bi se Karlos Alkaras, ako osvoji titulu na Kvinsu, vratio na vrh.

Austrijanci su napravili samo jedan primjerak ovog reketa tako da će njegova vrijednost biti sve veća i veća, jer nije teško pretpostaviti koliko bi neki kolekcionar platio da ima takav unikat.

Novak je i dalje na odmoru u portugalskom ljetovalištu nedaleko od Afrike. Za skoro dvije nedjelje počinje Vimbldon i mora da iskoristi ovo malo vremena da napuni baterije.

Još se ne zna da li će Đoković igrati na nekoj od egzbicija pred londonski gren slem kao što često radi. Na raspolaganju su mu bar dvije, Budls u okolini Londona i Đorđo Armani klasik u parku Harlingem u centru ovog grada, oko pola sata vožnje od Vimbldona.

Za Budls je sve više prijavljenih tenisera: Stefanos Cicipas, Holger Rune, Hubert Hurkač, Sebastijan Korda, Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov, Borna Ćorić i Lorenco Muzeti. U Harlingemu je dolazak za sada najavio samo Kasper Rud.

Naravno, vremana ima dovoljno, jer je riječ o egzbicijama i Nole može da se najavi u posljednjem trenutku i dobiće protivnika i priliku da zaigra na travi, piše Sport klub.

(Sport Klub)