UEFA sprema žestoku kaznu Hrvatskoj :: Semberija INFO ::

 

UEFA sprema žestoku kaznu Hrvatskoj


Foto: EPA/MAST IRHAM EDITORIAL USE ONLY
Evropska fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog skandiranja njihovih navijača "Cigane" sa tribina u jučerašnjem duelu u Roterdamu.

Hrvatska je juče sa 4:2 nakon produžetaka pobijedila Holandiju i plasirala se u finale Lige nacija, gdje će igrati protiv pobjednika iz večerašnjeg susreta Španije i Italije.

Međutim, rukovodstvo Hrvatskog fudbalskog saveza strahovalo je zbog dopisa iz UEFA koji je već danas stigao na njihopvu adresu. 

Naime, hrvatski navijači su nekoliko puta tokom duela u Roterdamu skandirali "Cigane, Cigane", zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS.

Navijači su ovaj pogrdan naziv upućivali rumunskom sudiji mađarske nacionalnosti Ištvanu Kovaču koji je u nekoliko navrata oštetio Hrvatsku.

Iz HNS su naveli, da su svjesni sitaucije i da očekuju kaznu, te dodaju da nije problem finansijska kazna, već da to može dovesti do zatvoranja stadiona u kvalifikacijama. Navode i da žele da pošalju poruku da je takvo ponašanje navijača neprihvatljivo.
 
(RTRS)