PRIJEM ZA FUDBALERKE TEHNIČKE ŠKOLE :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA FUDBALERKE TEHNIČKE ŠKOLE


Pod kišobranom Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske godinama unazad realizuje se projekat Malih olimpijskih igara sa ciljem ukLjučivanja što većeg broja učenika u školske sportske aktivnosti. Takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara organizuju se na četiri nivoa i to: školska, opštinska/gradska, regionalna takmičenja i republička finala u atletici, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, sportskoj gimnastici, šahu i džudou.



U malom fudbalu za djevojke prethodnu sezonu obilježila je ženska ekipa Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine koja je na kraju i osvojila prvo mjesto MOI Republike Srpske. Danas je u Gradskoj upravi Grada Bijeljina upriličen prijem za zlatne fudbalerke iz Račanske ulice.

-Sastali smo se danas ovdje kako bismo pohvalili trud ovih djevojaka i posvećenost zaposlenih u Tehničkoj školi. Ova škola je prošle godine obilježila 100 godina rada i po prvi put su njene učenice napravile jedan ovakav rezultat.  Iskoristio bih priliku i pozvao i druge škole da područja grada koje imaju sportske sekcije da se uključe u projekat Malih olimpijskih igara a Gradska uprava će biti na raspolaganju da im pomogne na tom polju. Naše zlatne djevojke iz Tehničke škole smo za sada podržali sa jednim setom sportske opreme“, rekao je Mladen Arsenović, šeg Kabineta gradonačelnika Grada Bijeljina.

Učenici Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine ostvaruju zapažene rezultate na brojnim takmičenjima, u različitim oblastima. Sve to govori u prilog kvaliteta organizacije nastavno-naučnog procesa, posvećenosti profesora ali i motivaciji učenika u ovoj školi.



-Neosporno je da smo morale uložiti mnogo rada i truda da bismo došle do prvog mjesta. Istakla bih posebno našeg profesora fizičke kulture, Predraga Trivuna, koji nam je bio stalna podrška i izvor naše motivacije“, rekla je Lana Radulović, učenica trećeg razreda Tehničke škole.

(Semberija info)