Kakvo nas vrijeme sutra očekuje :: Semberija INFO ::

 

Kakvo nas vrijeme sutra očekuje


Izvor: Glas Srpske

SARAJEVO- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, na višim planinama sa susnježicom i snijegom, te najvišom temperaturom od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

Padavinska zona premještaće se od zapada i juga ka istoku i sjeveru uz slabljenje intenziteta vjetra, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padaće kiša, lokalno su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom koja će biti izraženija na jugu. Na višim planinama kiša će povremeno prelaziti u susnježicu i snijeg.

Tokom dana očekuje se postepeno razvedravanje, prvo na zapadu.

Duvaće slab do umjeren, na momente jak i olujni južni vjetar, koji će slabiti tokom poslijepodnevnih časova.

U većini predjela danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme, a ponegdje u zapadnim i južnim područjima registrovana je slaba kiša, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica nula, Čemerno pet, Gacko osam, Han Pijesak devet, Sokolac 10, Kneževo i Livno 11, Mrakovica 12, Bileća i Bugojno 13, Mrkonjić Grad, Trebinje, Foča i Sarajevo 14, Novi Grad i Šipovo 15, Mostar i Neum 16, Višegrad, Prijedor, Srbac, Srebrenica, Tuzla i Zenica 17, Doboj i Gradačac 18, Banjaluka i Sanski Most 19, te Bijeljina 20 stepeni Celzijusovih.