Novi detalji zločina u Tuzli: Policajac pucao iz službenog pištolja :: Semberija INFO ::

 

Novi detalji zločina u Tuzli: Policajac pucao iz službenog pištolja


Фото - Агенције

Izvor: Glas Srpske / Nebojša Tomašević

TUZLA - Policajac Elvis Ćustendil (51) iz Tuzle Amru Kahrimanović (52) usmrtio je navjerovatnije iz službenog pištolja i na nju je ciljano pucao, potvrđeno je "Glasu Srpske" u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

- Žena nije bila slučajna žrtva već je  Ćustendil ciljano na nju pucao. U to vrijeme nije bio na službenoj dužnosti. Sve informacije govore da je pucao iz službenog oružja, ali to ne možemo da potvrdimo dok ne dobijemo izvještaj - rekao je portparol tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pojasnio je da je osumnjičeni uhapšen ubrzo nakon zločina te rekao da se za sada ne može govoriti o motivu ovog ubistva.

- U toku je prikupljanje dokaza, saslušanje svjedoka i očevidaca kako bi se utvrdili svi detalji ovog slučaja. Istakao je da će na osnovu prikupljenih dokaza biti odlučeno  da li će slučaj biti okvalifikovan kao ubistvo na podmukao način, ili ubistvo  pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju ili ubistvo iz mržnje – rekao je Arnautović.

Naglasio je da kvalifikaciju djela utvrđuje tužilac i da se mora sačekati dostavljanje izvještaja da bi imalo više informacija.

Ćustendil je Kahrimanovićevu ubio sinoć u jednom lokalu u tržnom centu u Tuzli  u koji je  došao s prijateljima s kojima je pio.

Kako prenose mediji u FBiH sat prije ubistva desio se incident u lokalu, zbog čega je  Ćustendil pozvao policiju jer je jedan od njegovih "kolega" s kojima je sjedio narušavao javni red i mir. Ubrzo potom je stigla patrola i tog muškarca izvela iz lokala, a Ćustendil je tu nastavio da pije.

Kako je policija intervenisala u lokalu, radnica je pozvala Kahrimanovićevu da dođe na posao, što je ona i učinila nakon čega je došlo do razmirica sa Ćustendilom. Kahrimanović je, kako su naveli očevici, piše „Avaz“ zahtijevala od gostiju da napuste lokal, tražeći da plate šta su popili i da idu, ali je Ćustendil, koji je bio česti gost ovog lokala i dolazio tu zbog Kahrimanović, to odbio. Nakon toga,  došlo je do prepirke  između nesretne žene i policajca, zbog čega je Ćustendil  izvadio pištolj i ispalio više metaka u nesretnu ženu. Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala.

Kada je vidio šta je uradio, pobjegao iz tržnog centra, a policija je u rekordnom vremenu uspjela da ga locira i uhapsi ispred zgrade u kojoj živi.

Prema nekim nezvaničnim informacija koje su prenijeli mediji u FBiH Ćustendil i ubijena su bili u nekoj vrsti odnosa. On je mjesecima dolazio u lokal zbog Kahrimanović, što su potvrdili brojni svjedoci.

Ćustendil je radio kao policijski inspektor i navodno je bio pred penziju.

On je navodno, kako prenose mediji, ranije  imao psihičkih problema, te se često svađao s kolegama, a  privođen je na otriježnjenje zbog alkohola.

Brojni prijatelji i poznanici se na društvenim mrežama opraštaju od ubijene Amre.

- Tako dobra tako fina osoba, moja šefice draga ne mogu da vjerujem šta se desilo. Uvijek si bila tu uz mene, savjetovala me kao svoje dijete i uvijek si tu kad zaškripi. Provele smo neko vrijeme zajedno i baš smo se slagale. Ostaćeš mi u lijepom sjećanju. Tuga prevelika... Nemam riječi za ovo zlo u kojem živimo, jako sam tužna i potresena, još jedna divna žena ode -napisala je poznanica ubijene na jednoj od društvenih mreža.