Naredna dva dana očekujte padavine, za vikend sunčano vrijeme :: Semberija INFO ::

 

Naredna dva dana očekujte padavine, za vikend sunčano vrijeme


Izvor: Anadolu (A.P.) / BHRT

Jutros je najhladnije na Sokocu gdje je izmjereno minus 11 stepeni Celzijusa, slijedi Bugojno i Drvar sa minus osam, Livno i Zenica sa minus šest, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo minus pet, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Široki Brijeg, Stolac i Tuzla minus četiri, Doboj i Ivan Sedlo minus tri, Bjelašnica nula, Gradačac jedan, Mostar tri i Neum četiri stepena.

"Danas veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Postepeno naoblačenje sa sjeverozapada u poslijepodnevnim satima koje će usloviti u Bosni slabe padavine tokom noći na petak. U nizinama slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka od pet do 11, na jugu zemlje do 15 stepeni", saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U petak, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u nizinama sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano, više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od minus dva do tri, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od dva do osam, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U subotu, pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku zemlje sunčanije. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura od pet do deset, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje i do 15 stepeni.

U nedjelju, preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura od minus tri do dva stepena, na jugu do šest. Najviša dnevna temperatura od osam do 15 stepeni.