BIJELjINA: Danas oblačno, moguća kiša


U Republici Srpskoj oblačno, prolazno s kišom, u višim predjelima sa snijegom. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 5, najviša dnevna temperatura vazduha do 7 stepeni.

U noći naoblačenje na sjeverozapadu, zapadu i dijelom na sjeveru. U tim predjelima će početi da pada kiša a do jutra će se proširiti na većinu predjela uz oblačno vrijeme. Na planinama će padati susnježica i snijeg. Jedino na jugu još sa promjenjljivom oblačnošću sunčano.

Tokom dana oblačno u svim predjelima, s mjestimičnim padavinama uglavnom u centralnom pojasu zemlje, kiše u nižim i susnježice i snijega u višim predjelima. Uz pad temperature prema večeri, će postojati uslovi da se sniježna granica spusti prema nižim predjelima, samo u centralnom pojasu.

U sjevernom i južnom pojasu zemlje biće oblačno, prohladno i pretežno suvo. Poremećaj dolazi sa kopna i ne donosi puno vlage, pa neće biti obilnih padavina.

Vjetar slab do umjeren sjeverac, tokom dana u pojačanju, kada će u planinskom lancu biti jak, na momente vrlo jak.

Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 6°C, na jugu malo viša, u višim predjelima od -3°C. Najviša dnevna temperatura od 3°C do 8°C, na sjeveroistoku i jugu malo viša, a na planinama od 0°C. Poslepodne izraženiji pad, posebno u planinama na zapadu, a zatim i na istoku.

Izvor: RHMZRS/Bijeljina Danas