Policijska uprava Bijeljina: U avgustu za deset odsto manje krivičnih djela :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: U avgustu za deset odsto manje krivičnih djela


Stjepan Terzić, donedavni načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Bijeljina, rješenjem ministra policije RS, od jedanaestog septembra raspoređen je na dužnost načelnika Policijske uprave Bijeljina, nakon odlaska u penziju dosadašnjeg načelnika policije Žarka Ćosića.

Na prvoj konferenciji za štampu, ocjenjujući rezultate rada Policijske uprave Bijeljina za avgust, Terzić je izjavio da će predano raditi na očuvanju i unapređenju lične i imovinske bezbjednosti građana, kao i na unapređenju ugleda i međusobnog povjerenja policijskih službenika i građana.

„Prioritet u našem radu biće borba protiv najtežih oblika kriminaliteta, borba protiv svih oblika korupcije, očuvanje i unapređenje povoljnog stanja javnog reda i mira, te unapređenje bezbjednosti saobraćaja. Uz saradnju sa Koordinacionim tijelom RS i dalje ćemo raditi na kontroli migrantske krize i sprečavanju njenih štetnih uticaja na lokalne zajednice. Takođe, zadatak koji nema bezbjednosni karakter, a izuzetno je važan, je podrška zdravstvenim institucijama i službama u okviru zakonskih ovlaštenja na zaštiti zdravlja stanovništva od epidemije korona virusa“, izjavio je Stjepan Terzić, naglasivši da će se zalagati i za dobru saradnju sa medijima koji treba na objektivan način javnosti da prezentuju rezultate rada policije.

Osvrnuvši se na rezultate rada policije u avgustu, Terzić je istakao da je evidentirano ukupno 71 krivično djelo, što je za deset odsto manje u odnosu na isti period 2019. godine.

„U avgustu je evidentirano 60 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, podneseno je 50 izvještaja tužilaštvu i prijavljeno 52 osobe, od čega je 20 povratnika u izvršenju krivičnih djela. Što se tiče ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela opšteg kriminaliteta, ukupno je rasvijetljeno oko 82 odsto tih krivičnih djela. U oblasti privredenog kriminaliteta otkrivena su tri krivična djela, čime je pričinena materijalna šteta u iznosu od 121.000 KM, dok protivpravna imovinska korist, pribavljena ovim krivičnim djelima,  iznosi 726.000 KM“, izjavio je Terzić, zahvalivši se građanima na činjenici da su dobro zaštitili svoju privatnu imovinu u sezoni godišnjih odmora, jer je evidentirano za 34 odsto manje krivičnih djela protiv imovine.

U avgustu su evidentirana 33 narušavanja javnog reda i mira, što je za 27 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period. U tom mjesecu evidentirano je 112 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri osobe smrtno stradale, dok je 13 teže i 25 lakše povrijeđenih putnika. U avgustu su evidentirana 32 migranta koji su ilegalno prešli granicu, najviše njih je bilo iz Maroka.

Semberija info - Lj.Ljubojević