Ruske vlasti objavile uzrok smrti Navaljnog :: Semberija INFO ::

 

Ruske vlasti objavile uzrok smrti Navaljnog


Foto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni preminuo je od "sindroma iznenadne smrti" nakon što se srušio u petak, navodno su ruski istražitelji rekli majci opozicionog lidera kada je došla u zatvorsku koloniju IK-3 Polarni vuk.

Ljudmila Navalnaja je viđena danas kako putuje u koloniju na sjeveru Rusije, gdje joj je rečeno da je njen sin umro nakon što se vratio iz šetnje u petak u 14.17 sati po lokalnom vremenu. Navaljnijevi saveznici kažu da im je uskraćena prilika da vide tijelo, koje će ostati kod vlasti dok se istraga ne završi prenosi "Daily Mail".

Advokatu Navaljnog, koji je sa majkom Navaljnog stigao u grad Salehard, iz zatvora su navodno rekli da se tijelo nalazi u mrtvačnici. Kontakt u mrtvačnici je kasnije negirao da je tijelo tamo, što je otvorilo još više pitanja oko smrti ruskog opozicionara.

"Očigledno je da ubice žele da prikriju tragove i stoga ne predaju Aleksejevo tijelo, već ga kriju čak i od njegove majke", naveo je njegov tim u objavi na "Telegramu".

Šokantna smrt najžešćeg Putinovog kritičara izazvala je talas protesta širom Rusije, zbog čega je desetine ljudi uhapšeno od strane ruske policije, prenosi "Telegraf".

(Telegraf)