Stotine poginulih tokom okršaja u Pojasu Gaze :: Semberija INFO ::

 

Stotine poginulih tokom okršaja u Pojasu Gaze


Фото - АА
Izraelska avijacija nastavila je tokom noći bombardovanje blokiranog Pojasa Gaze, nakon jučerašnjih napada Hamasa.

Prema izjava očevidaca, pogođene su zgrade institucija, banke, stambene zgrade, objekti koje koriste palestinske oružane grupe, ali i stadion.

Izraelska vojska je saopštila da su na meti napada bile lokacije koje koristi Hamas.

U izraelskim najnovijim napadima ima poginulih i ranjenih. 

Prema do sada saopštenim informacijama, na strani Izraela je poginulo 300, dok je u Gazi ubijjeno 256 ljudi.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu najavio je sinoć upotrebu svih vojnih kapaciteta i pozvao stanovništvo da napusti Gazu.

Američki predsjednik džo Bajden izrazio je podršku Izraelu, te poručio da je naložio svom timu konstantne kontakte sa zvaničnicima zemalja regije.

Nakon jučerašnjeg napada Hamasa, izraelska vojska je objavila da je pokrenula napade na Pojas Gaze s desecima ratnih aviona. U napadima su u potpunosti porušeni objekti, višespratnice, a među ubijenima ima djece.

Izraelska artiljerija gađala jug Libana


Izraelska vojska saopštila je jutros da je gađala jug Libana pošto je više minobacačkih projektila ispaljeno ka izraelskoj teritoriji.

Projektili su pali u sporno područje Brdo Dov na granici Libana, a izvještaja o povredama i šteti nije bilo, prenijeli su izraelski mediji.

"IDF (Izraelske odbrambene snage) preduzimaju pripremne mere za ovu vrstu mogućnosti i nastaviće da djeluju u svim regionima i onda kada je neophodno da osiguraju bezbjednost izraelskih civila", navedeno je u vojnom saopštenju. 

Saopštenje je objavljeno dan nakon što se Izrael suočio s iznenadnim napadom palestinskog islamskog Hamasa iz pojasa Gaze na jugu. 

Hamas i druge palestinske organizacije umiješane u oružanu borbu s Izraelom prisutne su i u Libanu, podsjeća AFP.


AA / BHRT