Mask ismijao Zelenskog koji traži pomoć za obranu, Ukrajinci uzvratili :: Semberija INFO ::

 

Mask ismijao Zelenskog koji traži pomoć za obranu, Ukrajinci uzvratili


NjUJORK- Vlasnik Tesle i platforme X (Tviter) Ilon Mask, objavio je na toj platformi post u kojem ismijava ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog zbog toga što traži pomoć za rat sa Rusijom.

Na mimu koji je objavio Mask vidi se Zelenski iz mlađih dana, kojem izbijaju žile na vratu, uz koji piše "Ono kada prođe pet minuta, a ti još nisi zatražio milijarde dolara pomoći", prenosi Rojters.

Ovim postom Mask se pridružio krajnjim desničarima i ljevičarima širom sveta koji tvrde da bi zapadne zemlje, prvenstveno Sjedinjene Američke Države, trebalo da prestanu da finansijski i vojno pomažu Ukrajini i puste je da se sama nosi sa Rusijom.

Ukrajinci su reagovali na Maskov tvit objavom poruke sa službenog profila ukrajinskog parlamenta Rade na kojoj je postavljena podrugljiva fotografija Maska i tekst "Ono kada prođe pet minuta, a ti još nisi širio rusku propagandu."

Masku je odgovorila i grupa "Republikanci protiv Trumpa", koji su napisali: "Zašto ismijavaš hrabrog lidera koji predvodi svoju naciju u herojskoj borbi za slobodu? Imaš li imalo srama?".

SAD su od početka rata do sada odobrile približno 113 milijardi dolara pomoći Ukrajini, prenio je AP, navodeći da je američki predsjednik Džozef Bajden zatražio od Kongresa dodatne 24 milijarde dolara.


​Glas Srpske