Putin: Ukrajina izgubila 25 do 30 odsto stranih vojnih vozila :: Semberija INFO ::

 

Putin: Ukrajina izgubila 25 do 30 odsto stranih vojnih vozila


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da vjeruje da je Ukrajina od početka svoje kontraofanzive izgubila 25 do 30 odsto vojnih vozila koja su Kijevu isporučile zapadne zemlje i da su ljudski gubici Ukrajine deset puta veći od ruskih.

On je tokom televizijskog sastanka sa vojnim blogerima naglasio da ukrajinska kontraofanziva velikih razmjera nije bila uspješna ni u jednoj oblasti.

Putin je naveo da je Rusija u borbama izgubila 50 tenkova, od kojih bi neki mogli da se poprave, a da je Ukrajina izgubila preko 160 tenkova.

Ruski predsjednik je istakao da je Ukrajina odgovorna za probijanje brane "Kahovka" prošle sedmice, za koje je rekao da je uzrokovano granatiranjem strukture koje je Kijev izvršio raketnim sistemima američke proizvodnje HIMARS, javio je Rojters.

Putin je napomenuo da bi ciljevi specijalne vojne operacije mogli da evoluiraju u skladu sa situacijom, ali da se njihov osnovni karakter neće promijeniti.

Izjavio je da Rusiji trenutno nije potrebno da poziva dodatne rezerviste, nakon što je objavio početnu mobilizaciju u septembru.

On je rekao vojnim blogerima i ratnim dopisnicima na televizijskom sastanku da će buduće mobilizacije zavisiti od ciljeva koje Rusija postavlja sebi u Ukrajini.

On je dodao da Rusija treba da se bori protiv neprijateljskih agenata i da poboljša svoju odbranu od napada duboko u svojoj teritoriji, ali je naglasio da nema potrebe da slijedi primjer Ukrajine i proglasi ratno stanje.

(Tanjug)