Specijalci uhapsili Srbina u Sjevernoj Mitrovici, oglasile se sirene :: Semberija INFO ::

 

Specijalci uhapsili Srbina u Sjevernoj Mitrovici, oglasile se sirene


KOSOVSKA MITROVICA - Nakon što je kosovska policija uhapsila još jednog Srbina, na prelazu između sjevernog i južnog dijela Kosovske Mitorvice okupio se veliki broj Srba, dok je sa južne strane kosovska policija.

Sa južne strane grada čuo se i jedan topovski udar.

Situacija je trenutno mirna, ali napeta, a oglasile su se sirene u Sjevernoj Mitrovici.

Kosovska policija uhapsila je ranije danas trenera kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Milana Luneta Milenkovića, nakon čega su se oglasile sirene, javio je Tanjug.

Na ulicama Sjeverne Mitrovice u ovom trenutku okupilo se nekoliko stotina građana i njihov broj raste iz minuta u minut, piše Kosovo onlajn.

U Zvečanu je danas, neposredno pred akciju specijalaca kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici, održan protes zbog hapšenja Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, a okupljeni građani zahtijevali su njihovo puštanje na slobodu.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Đeljaj Svečlja saopštio je da je policija Kosova uhapsila jednog od organizatora napada na pripadnike KFOR-a i da su tom prilikom lakše ranjena tri policajca, prenosi Anadolija.

Na Fejsbuku je naveo  da je uhapšen Milun Milenković Luna, “jedan od vođa kriminalne grupe ‘Civilna zaštita’ i vođa kriminalnih grupa koje su godinama terorisale građane, napadale pripadnike Kosovske policije i institucije Republike Kosova”.

-Isti je bio i glavni organizator napada na snage KFOR-a i Kosovsku policiju u Zvečanu. Prilikom njegovog hapšenja napadnuti su pripadnici Kosovske policije, pri čemu su trojica lakše povrijeđena - naveo je Svečlja.

Istakao je da je “prošlo vrijeme kriminalnih bandi na sjeveru Kosova i da će se svi pojedinci ili kriminalne grupe koji su narušili bezbjednost i ustavni poredak Republike Kosovo suočiti sa pravdom”.


Glas Srpske