Putin: Dan Rusije potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda :: Semberija INFO ::

 

Putin: Dan Rusije potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas povodom Dana Rusije da ovaj praznik potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda i da su Rusima preci zavještali patriotizam koji predstavlja sveto nasljeđe za današnje generacije.
 
- Dragi prijatelji, kolege, čestitam svima praznik, srećan Dan Rusije. Ovaj državni praznik obilježava nerazdvojivost vijekovne istorije, veličinu i slavu otadžbine, potvrđuje jedinstvo našeg višenacionalnog naroda, našu privrženost zemlji, topao iskren odnos prema našoj voljenoj otadžbini - rekao je Putin na ceremoniji dodjele nagrada povodom državnog praznika, prenosi RIA novosti.

Predsjednik Rusije je istakao da su patriotizam i odgovornost za sudbinu otadžbine Rusima zavještali njihovi preci i da su ove tradicije svetinja.

- Takva prodorna osjećanja teško je opisati riječima, ali su svima razumljiva i bliska. Danas, u teško vrijeme za Rusiju, ona još više ujedinjuju naše društvo i služe kao pouzdan oslonac našim herojima, učesnicima u specijalnoj vojnoj operaciji - rekao je Putin.
 
(RTRS – Agencije)