Donesene prve uredbe sa zakonskom snagom koje će biti na snazi za vrijeme vanrednog stanja u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Donesene prve uredbe sa zakonskom snagom koje će biti na snazi za vrijeme vanrednog stanja u Srpskoj


BANjALUKA - Uslovi za donošenje uredbi sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i o prekršaju izazivanja panike i nereda stečeni su nakon datih obrazloženja na današnjem sastanku koji je organizovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Nakon obrazloženja sadržaja i potrebe za njihovo donošenje koje su dali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministri pravde i unutrašnjih poslova Anton Kasipović i Dragan Lukač, te konsultacija i mišljenja predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, stečeni su uslovi za donošenje uredbi - saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske", a učesnici sastanka su zaključili da su slična ili ista rješenja već primijenile zemlje u okruženju u kojima je proglašeno vanredno stanje.

Uredbe sa zakonskom snagom Vlada Republike Srpske je uputila predsjedniku Republike i biće na snazi za vrijeme vanrednog stanja.

Glas Srpske