PROMOTER REPUBLIKE SRPSKE U CIJELOM SVIJETU


Uspješni  privrednik i humanitarac iz Njemačke, Miroslav Kojadinović promovisao je Republiku Srpsku na otvaranju Investicione konferencije u Saudijskoj Arabiji.
 
Trodnevna konferencija pod nazivom  "Projekat budućnosti"  u saudijskom gradu Rijadu, okupila je 1.500 učesnika iz cijelog svijeta kojima će biti predstavljeni budući investicioni projekti iz oblasti građevinarstva, hemije i procesnih sistema ove arapske zemlje. Domaćin konferencije je princ Muhamed bin Abdul Rahman.
 
"Na ovoj prestižnoj konferenciji predstavljam njemačke kompanije.  Imao sam priliku na samom otvaranju da promovišem i Republiku Srpsku. Da naglasim resurse sa kojim ona raspolaže, te navedem brojne pogodnosti  ulaganja u Srpsku", rekao je  Kojadinović.
 
Kojadinović se  istakao humanitarnim i privrednim radom kojim promiviše Srpsku širom svijeta.
 
"Gdje god se nalazim ponosno ističem Republiku Srpsku. Trebamo  svi da budemo podređeni njenom napretku i prosperitetu jer ćemo je očuvati na taj način.  Moj motiv je da  uvijek  u društvu moćnih investitora predstavljam Srpsku i njene potencijale koje  ima, da ih pozovem da ulažu kapital u Srpsku, ali i da pomognem domaćim firmama da ostvare kontakte u svijetu biznisa", naglasio je  Kojadinović.
 
Miroslav Kojadinović rodom je iz Teslića, industrijski arhitekt je u inženjeringu,  živi i radi u njemačkom gradu Burghauzen, suvlasnik je kompanije. Posebno se istakao nakon katastrofalnih poplava 2014. godine kada je Brčko distriktu poklonio četiri vozila za zaštitu i spasavanje. Brojnim humanitarnim aktivnostima pomogao je razne projekte u Srpskoj, poklonio je  vozilo za Hitnu pomoć u Loparama, pomogao nabavku ultrazvučnog aparata zdravstvenoj ustanovi u ovoj majevičkoj opštini, učestvovao je i u drugim humanitarnim aktivnostima širom Republike Srpske.