Područna privredna komora Bijeljina: Sajam i promocija deficitarnih zanimanja :: Semberija INFO ::

 

Područna privredna komora Bijeljina: Sajam i promocija deficitarnih zanimanja


Izvor: Semberija info / S. Nikolić

Područna privredna komora Bijeljina u okviru projekta "Unapređenje izvođenja praktične nastave za deficitarna zanimanja", organizovala je danas u hotelu “Drina”, Sajam i promociju deficitarnih zanimanja, pod nazivom "Tražena zanimanja za siguran posao".



Područna privredna komora Bijeljina drugu godinu za redom sprovodi Projekat direktne pomoći srednjoškolskim centrima, sredstvima neophodnim za izvođenje kabinetske nastave, sa ciljem što bolje afirmacije traženih, stručnih zanimanja, a današnji Sajam bio je prilika da srednjoškolski centri iz regije prezentuju javnosti i privrednim društvima način funkcionisanja praktične nastave.



Direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković navela je da su na današnjem Sajmu učestvovali predstavnici 13 škola u kojima se obavlja praktična nastava za deficitarna zanimanja.

- Svjedoci smo da je nedostatak radne snage jedan od gorućih problema privrede. Danas je svima pružena prilika da vide šta to učenici prehrambene, elektro, farmaceutske, te metalske struke rade na praktičnoj nastavi, rekla je
Markovićeva.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, istakao je ovom prilikom da obrazovanje mora biti usklađeno sa tržištem, kao i da je mladima neophodno omogućiti da rade u svojoj struci, kako bi obezbijedili egzistenciju za sebe i svoje porodice.

U okviru ovog projekata Područna privredna komora Bijeljina dodjelila je i neophodna sredstva za izvođenje prektične nastave u 13 srednjih škola sa područja Bijeljine, Vlasenice, Milića, Šekovića, Srebrenice, Bratunca, Osmaka, Zvornika, Ugljevika i Lopara .