Dodik: Kočić se borio za slobodu, nije razmišljao o svom položaju :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Kočić se borio za slobodu, nije razmišljao o svom položaju


BANjALUKA - Danas se borimo za slobodu srpskog naroda kao što se i Petar Kočić borio u svoje vrijeme, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na centralnoj manifestaciji 58. “Kočićevog zbora” u Stričićima.

- Bio je narodni tribun koji se borio za slobodu naroda, a da nije razmišljao o svom položaju, čovjek koji je obilježio epohu istinske borbe našeg naroda za slobodu. I sada imamo neke koju hoće da nas eleminišu, da nam oduzmu imovinu, ali mi to nećemo dozvoliti - rekao je Dodik.

Istakao je da i u ovom vremenu „imamo stranog namjesnika koji je Nijemac, koji pokušava da kao u Kočićevo vrijeme nameće svoju volju na štetu Srba“.

-Zato je važno da čitamo i danas Kočićeva djela i da se okupljamo oko njegove ostavštine. Drago mi je da vidim naše ljude ne samo iz Krajine, već iz Srbije, i svih ostalih regija - poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, važno je da se okupljamo na ovim mjestima gdje se baštini naša tradicija, kultura i istorija.

- On je dio ovog naroda. Ovdje se okupilo nekoliko desetina ljudi, značajan je i broj ljudi iz inostranstva. Važna nam je ta sinergija koja omogućava održavanje identiteta i ono za šta se borio Kočić - rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara a o željama opozicije da sazove vanrednu sjednicu Narodne skupštine, Dodik je rekao da opozicija nije važna danas, niti je važno šta je njihovo htijenje.

-Ako imaju formalne uslove za to, neka zakažu, ako nemaju, nemaju, šta im ja mogu. U svakom slučaju, oni nemaju teme. Glavna tema danas je ovdje borba za očuvanje imovine Republike Srpske i to mora da bude odsudna bitka u svakom segmentu, u svakom trenutku - naglasio je Dodik.

On je dodao da ne zna ni da je opozicija to tražila.

-Šta hoće, nije nam problem ni ta skupština. Ako je oni ne zakažu, zakazaćemo mi - rekao je Dodik.


Glas Srpske