Dodik čestitao jubilej: “Glas Srpske“ uspio da zadrži povjerenje čitalaca :: Semberija INFO ::

 

Dodik čestitao jubilej: “Glas Srpske“ uspio da zadrži povjerenje čitalaca


BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u čestitki povodom 80 godina postojanja i rada “Glasa Srpske” istakao je da je taj dnevni list tokom svih ovih godina uspio da zadrži povjerenje čitalaca i ostane prepoznatljiv i respektabilan na medijskoj sceni u Republici Srpskoj, BiH i regionu.


Dodik je u čestitki generalnom direktoru “Glasa Srpske” Borisu Dmitrašinoviću i svim zaposlenima naveo da je u proteklih 80 godina “Glas Srpske” ostao dnevnik sa dugom i poštovanja vrijednom tradicijom, sačuvavši tako ugled novinarske profesije svojim profesionalnim, pravovremenim i objektivnim informisanjem javnosti.

- „Glas Srpske“ je tokom svih ovih godina uspio da zadrži povjerenje čitalaca i ostane prepoznatljiv i respektabilan dnevni list na medijskoj sceni u Republici Srpskoj, BiH i regionu. Čestitam vam ovaj značajan jubilej i želim mnogo uspjeha u daljem radu - navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Prvi broj “Glasa” štampan je 31. jula 1943. godine u Župici kod Prekaje, nadomak Drvara. U dugoj istoriji promijenio je nekoliko gradova u kojima mu je bilo sjedište redakcije i više imena.

Pod imenom “Glas Srpske” izlazi od 5. maja 2003. godine, a privatizovan je 2008, kada je njegov većinski vlasnik postala kompanija “Nezavisne novine”.


Glas Srpske