Šamac: Proglašeno stanje elementarne nepogode :: Semberija INFO ::

 

Šamac: Proglašeno stanje elementarne nepogode


Večeras u 20.00 časova je održana hitna sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Šamac, na kojoj je proglašeno stanje elementarne nepogode, prouzrokovano olujnim neveremenom koje je pogodilo cijelu opštinu Šamac, a koje je za sobom ostavilo posljedice u vidu ogromne materijalne štete kako na privatnim objektima, tako i na privrednim i objektima javnih ustanova, poljoprivrednom zemljištu i usjevima.
 
Na sastanku su dogovoreni dalji koraci s ciljem hitnog izlaska na teren, prikupljanja podataka, utvrđivanja nastale štete i otklanjanja štete prouzrokovane večerašnjim neveremenom.
 
Na terenu su angažovani u punom kapacitetu JP "Slobodna zona" d.o.o. Šamac, KP "Vododvod i kanalizacija" a.d. Šamac, Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica, služba civilne zaštite opštine Šamac, policijska stanica Šamac, preduzeće "Ušće Bosne" i Elektridistribucija.

Prvobitno se kreće sa uklanjanjem srušenih stabala i raščišćavanjem glavnih ulica i dionica na magistralnom putu, s ciljem prohodnosti i sigurnosti u istim, a zatim će se preuzimati sve ostale neophodne radnje.

Prema informacijama iz JZU "Dom zdravlja" Šamac nije prijavljen nijedan slučaj fizičke povrede usljed snažnog olujnog nevremena, kada su u pitanju sugrađani.

(RTRS)