SNSD i SPS dogovorili koalicionu saradnju :: Semberija INFO ::

 

SNSD i SPS dogovorili koalicionu saradnju


Delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata - SNSD i Socijalističke partije Srpske - SPS, predvođene predsjednicima stranaka Miloradom Dodikom i Goranom Selakom, održale su danas u Banjaluci sastanak, na kojem je dogovorena koaliciona saradnja dvije partije.

"Na današnjem sastanku sa delegacijom SNSD-a definisali smo odnose između dvije partije, dogovorili koalicionu saradnju, te smo potvrdili da SPS i SNSD imaju istu percepciju političke situacije u Republici Srpskoj i BiH. I SNSD, kao i SPS, baštini socijal demokratiju i neprestano se bori za prava srpskog naroda kao konstitutivnog elementa u BiH. U skladu sa navedenim, logično je i da budemo koalicioni partneri te da u budućnosti zajedno radimo u interesu svih građana i naše Republike Srpske", izjavio je lider SPS-a, Goran Selak, nakon sastanka.
Sastanku , koji je održan u prostorijama SNSD-a, pored lidera partija prisustvovali su i potpredsjednici SNSD-a Nebojša Radmanović i Radovan Višković, generalni sekretar Luka Petrović, te Nada Tešanović, predsjednica aktiva žena i Ivona Pejašinović, predsjednica mladih.

Delegaciju SPS-a činili su Maksim Skoko, potpredsjednik, Dragutin Škrebić, član predsjedništva, Ratko Jokić, v.d. generalnog sekretara, Jelena Rodić, predsjednica Foruma žena i Milan Unčanin, predsjednik Foruma mladih SPS-a.

​(Nezavisne)