Demokratski narodni savez proslavio svoju Krsnu slavu – Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznatijeg kao Mitrovdan :: Semberija INFO ::

 

Demokratski narodni savez proslavio svoju Krsnu slavu – Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznatijeg kao Mitrovdan


Demokratski narodni savez je u Banjaluci u prostorijama Glavnog odbora, proslavio svoju Krsnu slavu – Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznatijeg kao Mitrovdan.
 
U prisustvu najužeg rukovodstva DNS-a, Predsjedništva DNS-a i članova, predsjednik DNS-a Nenad Nešić je svim članovima DNS-a, građanima koji slave Mitrovdan, čestitao Krsnu slavu, poželio dobro zdravlje, porodičnu sreću, uspjehe, i sveukupan napredak Republike Srpske i njenih građana.
 
Posebno se osvrnuo na aktuelni politički trenutak, situaciju u svijetu, regionu i Republici Srpskoj i iskušenjima pred kojima se nalazi srpski narod u svijetlu krize u Ukrajini, položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i političkih pritisaka predstavnika najmoćnijih zemalja svijeta na Republiku Srbiju i Republiku Srpsku.
 
Izrazio je želju i potrebu da se u vremenima koja dolaze izdignemo iznad svih političkih sukoba i podijela u interesu postizanja konsenzusa oko minimuma nacionalnih interesa, što bi nam omogućilo da vodimo politike koje će dovesti do političke stabilnosti i ekonomskog prosperiteta.
 
Govoreći o stanju u Demokratskom narodnom savezu rekao je da poslije Opštih izbora 2022. godine i svih pretrpljenih udara od 2018-2022 godine organi  Stranke su analizirali i sagledali ukupno stanje, izrazili nezadovoljstvo postignutim rezultatom, ali i konstatovali činjenicu da osvojena četiri mandata u Narodnoj skupštini i  28.502 glasa koja obavezuju na dalji rad.
 
Kao što je Sveti Dimitrije bio nepokolebljiv u odbrani svojih stavova i hrišćanstva, tako će i DNS u periodu koji je ispred nas učiniti sve da povrati povjerenje građana i dosljedno provodi svoje politike po kojima je bio prepoznatljiv od nastanka do danas.


DNS