Vučević: Neće stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, već građani Srbije :: Semberija INFO ::

 

Vučević: Neće stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, već građani Srbije


Фото - Танјуг
Izvor: Politika

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je danas da je pobeda na izborima 17. decembra bila čista i ubedljiva i poručio da će na predstojećim izborima u Beogradu glasati građani Srbije i da neće „stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, ni ministri”.

„Neće stranci odlučivati ni ko može da glasa a ko ne, jer je to zapisano u Ustavu naše Srbije”, rekao je Vučević u svom obraćanju na početku sastanka GO SNS u Šumicama.

Naglasio je da će večeras pitati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sa SNS ide na izbore.

„Mi ćemo večeras da pitamo kulturno, bratski da zamolimo da opet Aleksandar Vučić ide sa nama na izbore, jer se mi njega ne stidimo, jer je on deo nas i mi smo uz njega i bićemo uz njega. A predlažemo i ovoj drugoj opciji da i oni stave svog lidera ili svoje lidere, zašto se stide? Mi se ne stidimo čoveka koji ozbiljno i državnički vodi Srbiju, mi ćemo sa ponosom da idemo sa njim u kampanju, nego gde je vama (opoziciji) Đilas, da li smete njegovo ime da napišete?”, rekao je Vučević.

On je uputio molbu svim mesnim i opštinskim odborima, svim članovima i funkcionerima da izađu na teren i vode kampanju.

„Svi na teren, i članovi i posebno funkcioneri, svi mesni i opštinski odbori. Da, mi ćemo da radimo, od čoveka do čoveka, od vrata do vrata, da obiđemo sve pijace i trgove, budemo sa narodom i da ih zamolimo da sačuvamo još jednom Beograd od ruku onih koji su ga pljačkali i razarali”, rekao je Vučević.

Predsednik SNS je pozvao Vučića da ih i dalje predvodi.

„Da nas predvodi onaj sa kojim smo išli u pobede i sa kojim idemo u još jednu ubedljivu pobedu. Ne damo Beograd lopovima. Molim Aleksandra Vučića da nam se obrati i da povede ovu pobedničku energiju i listu”, rekao je Vučević.