Dačić: U narednom periodu biće doneta odluka o izborima :: Semberija INFO ::

 

Dačić: U narednom periodu biće doneta odluka o izborima


Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će odluka o izborima biti doneta u narednom periodu, pošto se bude završilo nekoliko značajnih događaja.

Dačić je za Tanjug rekao da je u svakodnevnoj komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem sa kojim je, kako je rekao, razgovarao o tome da će o izborima biti reči kada se budu završili događaji poput sastanka u Briselu i zasedanja Generalne skupštine UN, te da će tada doneti određene odluke.

Dačić je napomenuo i da se mora voditi računa o tehničkim stvarima kako se ide na izbore.

„Moraju da se donesu određene odluke, da se steknu uslovi, da se vidi da li će se ići na usvajanje budžeta za narednu godinu, kao i da li će se istovremeno održati i lokalni izbori ili i beogradski i parlamentarni. A da bi se za to stekli uslovi opet treba videti kako se skraćuje mandat određenih lokalnih samouprava. Ima tu mnogo tema”, naveo je Dačić.

On je kazao da nije reč o tome da li neko hoće da ide na izbore, dodajući da ih „Vučić jedva čeka”, ali da ne razume opoziciju koja traži izbore, a sva istraživanja govore da će opet da izgube.

Dačić je ponovio stav da nije za vanredne izbore jer, kako kaže, izbori u načelu odvlače pažnju od vršenja posla koji treba da se radi, a upitao je i ko garantuje da, ako se izbori održe u decembru, neko neće doći za pet meseci i reći da nije zadovoljan rezultatima I da treba ponovo da se ide na izbore.


Politika