Haos u Smederevu, mladić pustio pse na policajce :: Semberija INFO ::

 

Haos u Smederevu, mladić pustio pse na policajce


Фото - Твитер

M.V. (18) iz Smedereva zadržan je danas je po nalogu javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu zbog krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Prilikom vršenja pretresa stana i drugih prostorija kodovog mladića, policijski službenici PU Smederevo postupali su po naredbi suda i nakon što su se predstavili licima kod kojih je pretres vršen, osumnjičeni je pustio svoja dva psa u namjeri da ih spriječi da izvrše službenu dužnost.

U prolazu između stambenih jedinica, osumnjičeni je prvo pustio psa rase „kane korso“, a za njim je ka službenim licima krenuo i pas rase „pitbul“.

U tom trenutku je jedan od policajaca ispalio hitac u pravcu pasa, kako bi odbio istovremeni napad, jer su se psi trčeći približavali u namjeri da ga napadnu.

Nakon izvršenog pretresa, uzete su izjave od učesnika događaja i prisutnih očevidaca, a obavljen je i uviđaj lica mjesta.

Krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje spada u grupu krivičnih dela protiv državnih organa i za isto je zaprećena kazna zatvora od tri do deset godina, prenosi Kurir.


​Glas Srpske