Banjalučani pobjednici 56. "Zaječarske gitarijade" :: Semberija INFO ::

 

Banjalučani pobjednici 56. "Zaječarske gitarijade"



ZAJEČAR - Banjalučki bend "Charna" po ocjeni stručnog žirija pobjednik je 56. "Zaječarske gitarijade", najstarijeg muzičkog festivala u Evropi.

U finalu ovog renomiranog muzičkog događaja koji svake godine okuplja zaljubljenike u muziku i rokenrol alternativnu scenu, a koji je održan od 24. do 26. avgusta, osim "Charne" naspupili i "Echo Spiritus" (Novi Sad), "MK & Saso Mange" (Banjaluka), "Promonael" (Bački Petrovac) i "David i Golijati" (Beograd).

"Puni smo utisaka nakon što su nas organizatori najstarijeg festivala Evropi proglasili pobjednicima. Zapravo, čini nam se da još uvijek nismo svjesni šta se desilo. Nekako, čini mi se da svaki muzičar na Balkanu, svaki onaj klinac koji je makar jednom uzeo gitaru u ruke, da je imao želju da nastupi na ovom festivalu, jer definitivno nosi status kultnog muzičkog događaja", kazao je iz Zaječara za "Nezavisne" David Jojić, frontmen "Charne".

Dalje pojapnjava da je konkurencija sa kojom su se susreli bila ozbiljno dobra, te sa su bendovi iz Beograda, Novog Sada i drugih gradova protiv kojih su se takmičili veoma dobri muzičari.

"Upravo zbog toga ova pobjeda je još i slađa i na našu radost titula najboljeg benda ide u Banjaluku. Biti najbolji na najstarijem muzičkom festivalu u Evropi je kruna našeg rada i najbolja potvrda da naša ljubav prema autorskom radu ima smisao. Što se tiče narednih planova. Čim se vratimo u Banjaluku potrudićemo se da objavimo pjesme koje smo nedavno završili, i onda nas čekaju naredni nastupi, jer po riječima organizatora 'Zaječarske gitarijade' oni žele da nas vide uskoro na drugim muzičkim događajima širom Srbije", zaključio je Jojić za "Nezavisne".

Prema ocjeni publike najbolji demo bend koji je nastupio na 56. "Zaječarskoj gitarijadi" je "Promonael", dok je nagrada "Moša Radenković" za najbolji vokal pripala je Marku Kelečeviću.


Nezavisne novine