PRONAĐEN KAMION PUN ZAPLIJENjENIH CIGARETA VRIJEDNIH MILION EVRA :: Semberija INFO ::

 

PRONAĐEN KAMION PUN ZAPLIJENjENIH CIGARETA VRIJEDNIH MILION EVRA


Foto: Ilustracija
Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je pronađen kamion pun zaplijenjenih cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću. Uhapšen službenik Uprave carina.

Prethodno je Specijalno tužilaštvo saopštilo da postoji sumnja da su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta čija je vrijednost oko milion evra.

"Nema šale sa državom. Uzvraćamo udarac. Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih u nastavku suzbijanja krijumčarenja nelegalnih cigareta. Obećali smo i uradili: borba protiv kriminala bez pardona", poručio je Abazović.

Prema saznanjima portala RTCG, uhapšen je i službenik Uprave prihoda i carina zbog sumnje da je umiješan u krađu tih cigareta, navodi RTS.

Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizovala u nikšićkoj privatnoj fabrici "Javorak" paljenje veće količine zaplijenjenih cigareta pred komisijom, koju je imenovao Rade Milošević. 

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević dao je izjavu u policiji. Milošević je saopštio da nije priveden niti uhapšen u sinoćnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva u Nikšiću, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

(Nezavisne)