SNSD odlučio: Doktor kandidat za gradonačelnika :: Semberija INFO ::

 

SNSD odlučio: Doktor kandidat za gradonačelnika


Фото - РТРС

Izvor: Glas Srpske / Nezavisne novine

BANjALUKA - Dr Nikola Šobot, načelnik kardiohirurgije UKC RS, predložen je za kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Rekao je to Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora stranke, na početku sjednice Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Kako saznajemo, neki od prijedloga su Igor Dodik i Snježana Novaković Bursać.

Povodom izbora i promocije kandidata za gradonačelnika Banjaluke, održava se sjednica u prostorijama SNSD-a, a na kojoj je i Milorad Dodik, lider ove stranke.

Mjesecima unazad se spekulisalo koga bi ova stranka mogla poslati u predstojeću borbu za gradonačelnika najvećeg grada Srpske, odnosno ko će u trku za predstojeći mandat.

Tako će Šobot "ukrstiti koplja", bar za sada, i sa aktuelnim gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem i vjerovatno i Jelenom Trivić, predsjednicom Narodnog fronta.

Prethodno je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, rekao da su u igri iz te stranke za prvog čovjeka grada na Vrbasu četiri imena, a, između ostalog, tu se našao i on.

Tada je kazao da imaju nekoliko ozbiljnih kandidata, kao i da se polemiše o raznim imenima, kao i da su tu, osim njega i Srđana Amidžića, generalni sekretar SNSD-a Ljubo Ninković, aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka, i već pomenuti doktor Nikola Šobot.

Šobot je ranije, prilikom jednog gostovanja, istakao da je na prvom mjestu struka, ali ni tada nije isključio politiku.

Kako je tada naveo, "on je prevashodno ljekar koji je zadnjih 20 godina života potrošio na struku, na medicinu, najprije na Klinici za kardiovaskularne bolesti, a potom i na Klinici za kardiohirurgiju, gdje smo unazad četiri godine uspjeli poslije 20 godina da pokrenemo kliniku na kojoj je operisano 450 kardiohirurških pacijenata".

"Tako da definitivno moja dalja karijera i budućnost će biti vezana za struku, a sigurno je čast i da mi imponuje da budem prepoznat od ozbiljnih političkih subjekata kao neko ko ima reference i sposobnosti da pomogne svojim sugrađanima, i to je istina", naveo je ranije Šobot.

Rok za predaju imena kandidata za grado/načelnike je 6. maj, prenose Nezavisne.