LOPARE: POZIV GRAĐANIMA NA NARODNI SKUP I POTPISIVANjE PETICIJE :: Semberija INFO ::

 

LOPARE: POZIV GRAĐANIMA NA NARODNI SKUP I POTPISIVANjE PETICIJE




U Loparama će 15. februara 2024. godine u 15 sati biti održan Narodni skup za potpisivanje peticije – građanske inicijative koja će biti upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske za donošenje Deklaracije o protivljenju otvaranja rudnika litijuma i drugih elemenata na dijelu planine Majevice koji pripada opštini Lopare.

„Pozivam sve građane opštine Lopare, da u četvrtak u 15 časova dođu na Narodni skup i potpišu peticiju, kako bi prikupili dovoljno potpisa za njeno upućivanje u proceduru Narodne skupštine Republike Srpske koja treba da donese predloženu Deklaraciju o protivljenju otvaranju rudnika“, saopštio je ispred inicijativnog odbora Rado Savić,  načelnik opštine Lopare.

U saopštenju za javnost inicijativnog odbora je rečeno da je potrebno prikupiti 3.000 potpisa građana,  koji imaju pravo glasa u Republici Srpskoj, kako bi navedena peticija bila validna. 

Građani koji privremeno borave u inostranstvu, ukoliko imaju pravo glasa u Republici Srpskoj, peticiju mogu potpisati isključivo u opštini Lopare (peticija se ne može iznositi iz države, nije validna ni internetom, naši ljudi iz dijaspore ako su u prilici da dođu mogu je do 22.februara potpisati u Loparama ili pozvati svoju rodbinu koja živi ovamo da je potpišu).