Patrijarh Porfirije darovao krv: Važno saosjećanje i solidarnost :: Semberija INFO ::

 

Patrijarh Porfirije darovao krv: Važno saosjećanje i solidarnost


Фото - СПЦ
Izvor: RTRS

Njegova svetost patrijarh srpski Porfrije dao je krv u parohijskom domu kod Hrama Svetog Save u Beogradu, u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Patrijarh Porfirije dao je krv nakon službe u Hramu Svetog Save na Vračaru i poručio da je veoma važno imati saosjećanje i solidarnost sa drugim ljudima.

- Svi dobro znamo koliko često čujemo da je nekome potrebna krv prilikom raznih operacija, bolesti, neophodna je krv da bi se uopšte mogla izvršiti operacija. Zato nema ništa bolje, ljepše i pred Bogom veće da oni koji su zdravi od suviška daju svoju krv koja će možda biti kap u potrebi angažmana za izlječenje i iscjeljenje nečije bolesti - rekao je patrijarh Porfirije.

Veliki broj građana odazvao se akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju organizuju Crveni krst Srbije i Institut za transfuziju krvi u pet hramova u Beogradu.

Humanitarna akcija sprovedena je od 10.00 do 14.00 časova u hramovima Svetog Save na Vračaru, Svetog Jovana Vladimira u naselju Medaković, Svetog Simeona Mirotočivog u Novom Beogradu i Pokrova Presvete Bogorodice u Kajmakčalanskoj ulici.