Dodik: Nastup O'Brajena u Sarajevu demonstracija bahatosti i odsustva ideja :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Nastup O'Brajena u Sarajevu demonstracija bahatosti i odsustva ideja


Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Izvor: RTRS

Nastup O'Brajena u Sarajevu demonstracija je bahatosti i odsustva ideja, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Dok su mu puna usta suvereniteta BiH, podržava samozvanca koji je direktna negacija suverenosti. Kako je moćna Amerika došla na ove grane? Svijet je u vrtlogu sukoba, vri na svakom dijelu planete, a državni sekretar SAD  bavi se BH gasom, njegov pomoćnik Sabijom, ambasador respiratorima i poslovnicima o radu. Pored njih, Ramo Isak djeluje kao diplomatski gigant. Ovo ni Nadrealisti nisu mogli da zamisle - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik ističe da O'Brajen govori o prijateljstvu prema narodima u BiH, a tretira te iste narode kao divlje horde iz kamenog doba kojima će on donijeti vatru.

- Svaka američka administracija bila je posvećena stanju i odnosima u BiH, ali je samo ova očigledno zainteresovana da to stanje pogorša i poremeti odnose. Nekadašnji ambasador SAD u BiH Tomas Miler je govorio: "Bolji je i najlošiji dogovor domaćih političara, jer je dogovor, nego nametanje". Danas nam dolaze diplomate koje nastoje da takve dogovore sruše, koje ih negiraju i omalovažavaju - poručio je Dodik.

Dodik naglašava da dogovor koji je postignut ima za cilj da građani u BiH budu zadovoljni, da im bude bolje, da krenemo putem članstva u EU, a ne da njim bude zadovoljan O'Brajen.

- Dejtonski sporazum je veliki uspjeh tadašnje administracije SAD. Republika Srpska vodi politiku poštovanja Dejtonskog sporazuma. Paradoksalno je da mi branimo američki uspjeh od američkih diplomata. Imam suverenu odluku građana Republike Srpske na IZBORIMA da budem predsjednik. I zakleo sam se da ću poštovati Ustav i zakone. Svoje srce, riječ i život daću samo svom narodu i Republici Srpskoj. Tu sam da poštujem njihovu volju, da se dogovaram s predstavnicima druga dva naroda, poštujući njihove interese. Tu sam da Republika Srpska bude partner svima, ali podanik nikome - rekao je Dodik.