Biković izgubio ulogu u HBO seriji nakon reakcije Ukrajine :: Semberija INFO ::

 

Biković izgubio ulogu u HBO seriji nakon reakcije Ukrajine


Foto: Instagram
Nakon oštrih reakcija javnosti zbog angažmana glumca Miloša Bikovića u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zamijeni Bikovića u novoj sezoni popularne serije "The White Lotus". Glumac se oglasio saopštenjem u kojem je rekao da se "danas protiv njega vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode".

HBO je isključio Miloša Bikovića iz treće sezone serije "The White Lotus” nakon poziva ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Odlučili smo da se rastanemo sa Milošem Bikovićem i uloga će biti preinačena", rekao je portparol HBO-a u saopštenju, prenosi "Variety".

Razlog ovog koraka produkcije bila je činjenica što Biković često glumi u filmovima ruske produkcije i postiže uspjeh s tim ostvarenjima, te je srpski glumac jako popularan u Rusiji.

Ovu informaciju potvrdio je i srpski glumac na društvenoj mreži Twitter, a i u zvaničnim saopštenju.
Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo.

Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi.

Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti.

Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni“, saopštio je glumac Miloš Biković, navodi "N1 Srbija", a prenijela je "Buka"

(Nezavisne)