Patrijarh Porfirije u Pećkoj patrijaršiji: Da se Hristos useli u srca svih nas :: Semberija INFO ::

 

Patrijarh Porfirije u Pećkoj patrijaršiji: Da se Hristos useli u srca svih nas


Патријарх Порфирије у Пећкој патријаршији (Фото: instagram.com/ patrijarh_porfirije)
Izvor: Sputnjik / RTRS

Patrijarh srpski Porfirije služio je u manastiru Pećka patrijaršija božićnu liturgiju i poručio da se Hristos useli u srca svih nas.

Patrijarh Porfirije je u besjedi okupljenim vjernicima poručio da Hristos koji se u pećini rodio pretvori srca svih nas u svoju pećinu i da se useli u naša srca i naše duše.

- Da se useli u naša srca i naše duše, najprije ovdje u ovu svetu porodicu, a onda i u sve nas sabrane ovdje, a onda i u svu našu braću i sestre koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i da srca svih ljudi svijeta postanu pećina Hristova, da ljubav njegova, grijući srca svih nas, čitavog svijeta, postanu osnov carstva nebeskog - rekao je Porfirije.

Patrijarh je božićnu liturgiju služio uz sasluženje arhimandrita Danila, jeromonaha Nikona i đakona Dragana Radića i Radomira Vrućinića, a prisustvovali su vjernici iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić, koja je prisustvovala liturgiji, čestitala je Božić svim vjernicima, u ime Vlade Srbije i direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Dodala je da je Petkoviću, nažalost, onemogućeno od strane privremenih institucija samouprave u Prištini da na Božić bude u Pećkoj patrijaršiji, sa svojim narodom, i istakla da nijedan administrativni prelaz nikada neće moći da odvoji ne samo Petkovića, već ni sve predstavnike Vlade Srbije od svog naroda.

- Mi smo danas mislima jedni sa drugima duhovno povezani i djelima, ovde sa svojim narodom i sa svojom crkvom. Nijedan plamen mržnje ne može ugasiti plamen ljubavi i plamen vjere - istakla je Parlić.