Oluja i snijeg haraju dijelom Evrope :: Semberija INFO ::

 

Oluja i snijeg haraju dijelom Evrope


Izvor: Tanjug / Nezavisne

Dijelovi sjeverozapadne Evrope bore se danas sa posljedicama oluja sa Atlantika koje su donijele kišu i snijeg, dok je na sjeveru Skandinavije izuzetno hladno.

Trajekt sa oko 900 putnika na relaciji Norveška-Danska nije mogao da pristane u Kopenhagenu zbog oluje i čeka da se vrijeme poboljša iako se to ne očekuje prije sutra ujutro.

U Norveškoj, u južnom gradu Kristijansandu zatvorene su škole i obustavljen gradski prevoz nakon obilnih snježnih padavina.

Ista oluja donijela je vjetar uraganske strane i u dijelove Engleske i Velsa izazivajući prekid elektrosnabdijevanja, poremećaj u željezničkom saobraćaju, kao i zatvaranje puteva zbog poplava.

Jedna 59-godišnja žena poginula je u Istočnoj Flandriji u Belgiji nakon što ju je udarila ograda koju je otkinuo vjetar, rekla je lokalni guverner Karina Van Kauter.

U švedskom selu Kvikjok na Arktiku zabilježena je temperatura od minus 43,6 stepeni Celzijusovih, i ovo je najhladniji januar u Švedskoj u posljednjih 25 godina.

U Laplandu na sjeveru Finske jedna žena je nestala u oluji kada je bila na skijanju, a kasnije je nađena mrtva ispod lavine. Finska policija saopštila je da se potraga nastavlja danas za njenim djetetom, prenosi Tanjug.