Crnogorac pao zbog šverca cigareta vrijednosti 600.000 KM :: Semberija INFO ::

 

Crnogorac pao zbog šverca cigareta vrijednosti 600.000 KM


Фото: МУП Српске/Акција "Вулф"
Izvor: Glas Srpske

​BANjALUKA - Državljanin Crne Gore Radojica Vuković (47) ispitan je u okviru nastavka akcije „Vulf“ zbog organizovanog šverca cigareta u vrijednosti 600.000 KM, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopšteno je da je Vuković nakon izvršene kriminalističke obrade predan  u nadležnost Tužilaštva BiH.

- Navedeno lice kontrolisali su 25. novembra pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, prilikom ulaska u BIH, nakon čega je utvrđeno da je za njim raspisana potraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Protiv R.V. i drugih lica je 2020. godine Tužilaštvu BiH podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, krijumčarenje, nedozvoljeno skladištenje robe čijim izvršenjem su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 600.000 KM - stoji u saopštenju.

Dodaju  da su navedene aktivnosti su realizovane 2020. godine u sklopu zajedničke istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Granične policije, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Akcija  je nosila kodni naziv „Wolf” i bila je usmjerena na otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela iz oblasti krijumčarenja visokoakcize robe - cigareta.