Slovenija podigla nivo opasnosti od terorizma :: Semberija INFO ::

 

Slovenija podigla nivo opasnosti od terorizma


Foto: Ziga Zivulovic jr./FA Bobo/PIXSELL
- Slovenija je podigla procjenu ugroženosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti.

Odbor slovenačkog parlamenta za nadzor obavještajnih i bezbjednosnih službi na hitnoj sjednici upoznat je o procjeni bezbjednosne ugroženosti"u slučaju mogućih antiizraelskih protesta u Sloveniji", kao i o aktivnosti kontrolisanih službi s tim u vezi, saopšteno je iz Skupštine.

Procjena prijetnje podignuta je s drugog stepena, odnosno niske opasnosti, na treći stepen, odnosno srednju opasnost nakon nedavnih događaja na Bliskom istoku, javili su slovenački mediji.

Međuresorna radna grupa za borbu protiv terorizma, koja koristi model pet nivoa, u opisu za srednji/žuti/ nivo navodi da je "napad vrlo vjerovatan ili očekivan".

Sastanku u parlamentu prisustvovali su direktor Slovenačke obavještajno-bezbjednosne agencije Joško Kadivnik, generalni direktor policije Senad Jušić i pomoćnik direktora Uprave kriminalističke policije, koji su tokom rasprave davali objašnjenja i odgovarali na pitanja članovi Komisije.

Skup podrške Palestinskoj upravi najavljen je za sutra u 17.00 časova na Trgu Republike u Ljubljani.
I Austrija je danas podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti/narandžasti/ nivo i donijela odluku da u narednom periodu gotovo 200 vojnika izađe na ulice, prvenstveno Beča.

(Nezavisne)