Putin: Niko ne želi da eskalira sukob Izraela i Hamasa :: Semberija INFO ::

 

Putin: Niko ne želi da eskalira sukob Izraela i Hamasa


Фото - Танјуг
Izvor: Tanjug / Glas Srpske

PEKING- Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da zemlje Bliskog istoka ne žele da sukob između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas eskalira i preraste u rat velikih razmjera.

"Moj utisak je, nakon razgovora sa pet lidera regiona, da niko ne želi da se sukob nastavi, razvije ili da se pogorša situacija", rekao je Putin na konferenciji za medije u Pekingu, prenosi RIA.

Prema njegovim riječima, "praktično nema" onih koji bi željeli da sukob preraste u rat velikih razmjera.

Putin je napad na bolnicu Al Ahli u Pojasu Gaze nazvao tragedijom i humanitarnom katastrofom, ocjenjujući da bi to trebalo da bude signal da je potrebno okončati sukob.

"To su strašni događaji. Stotine mrtvih i stotine ranjenih. Nadamo se da će to biti signal za to da sukob mora da se okonča i da se započne neka vrsta pregovora", rekao je predsjednik Rusije.

Hamas je optužio Izrael za napad na bolnicu u Gazi u kojoj je, prema tvrdnjama te militantne grupe, stradalo najmanje 500 ljudi, uz stotine ranjenih.

Sa druge strane, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je za eksploziju odgovorna raketa koju je ispalila militantna grupa Palestinski islamski džihad.