Na slobodi osumnjičeni da su pomogli ubici inspektora Markovića :: Semberija INFO ::

 

Na slobodi osumnjičeni da su pomogli ubici inspektora Markovića


Izvor: ATV / GS

Odluka suda usljedila je nakon što je vijeće Okružnog suda u Bijeljini uvažilo žalbe branilaca osumnjičenih, te je ukinuo pritvor pomagačima i pustio ih na slobodu.

-Rješenje o pritvoru je pobijeno jer, kako se navodi u rješenju suda, nisu dostavljeni valjani dokazi da su trojica osumnjičenih počinili krivično djelo koje im je stavljeno na teret. To je apsurdno budući da su te tri osobe u vrijeme izvršenja krivičnog djela bile u društvu sa osumnjičenim Kokanovićem, te su svi bili naoružani pištoljima na kojima su izbrušeni serijski brojevi - kaže izvor ATV-a.

On navodi da je apsurd još veći budući da su oduzeti pištolji upućeni na vještačenje kako bi se utvrdilo koji od njih odgovara ispaljenim čaurama i zrnima metaka kojima je inspektor Marković ubijen.

Takođe, čekaju se rezultati DNK vještačenja sa oružja, kao i nalazi parafinske rukavice i slično.

U rješenju za pritvor se navodilo da su Savići i Šarić osumnjičeni za pomoć učionicu nakon izvršenog krivičnog djela, te za nedozvoljeno posjedovanje oružja. Dodato je da su oni bili svjesni da pomažu Kokanoviću da ne bude otkriven nakon zločina te da su pištolje odbacili pored jednog kontejnera, gdje ih je policija pronašla.

Radilo se o pištoljima "crvena zastava", kalibra 7,65 mm, za koji se sumnja da je Kokanović odbacio u podzemnoj garaži zgrade u koju je pobjegao, "valter" kalibra 7,65 mm, sa okvirom i sedam metaka, "crvena zastava" kalibra 9 mm sa okvirom i osam metaka i pištolj "crvena zastava" kalibra 7,62 mm i devet metaka koji su odbačeni u blizini kontejnera.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini za ATV su rekli da će uložiti žalbu na takvu odluku suda.

Inspektor Nenad Marković ubijen sa dva hica u prsa u noći između 1. i 2. oktobra ispred noćnog kluba ”Džil”.

Za ubistvo je osumnjičen Nikola Kokanović, koji je uhapšen zajedno sa trojicom pomagača.

Iza Markovića su ostali supruga i petogodišnji sin.