Miona napravila senzaciju, stvorila haljine od milion čaura :: Semberija INFO ::

 

Miona napravila senzaciju, stvorila haljine od milion čaura


Sve oči na Sajmu naoružanja bile su uprte u njih: Miona napravila senzaciju, stvorila haljine od milion čaura. Ona kaže da ove dve kreacije svakako nisu ni prve ni poslednje koje je napravila, ali su bile dovoljno spremne kako bi ih predstavila svima



Među tenkovima i mnogobrojnom vojnom opremom na Sajmu naoružanja "Partner 2023" pažnju svih posetilaca privukle su neverovatne kreacije. Dve zlatne haljine sijale su u Hali 4, ali tek kada se približite vidite šta je to što ih čini posebnim. Naime, kompletno su izrađene od čaura, a autorka ovih modela, Miona Badžević Anđelković, kaže za Telegraf.rs da putem haljina želi da pošalje jaku poruku.

Kako nam je objasnila, ideja je nastala čudno ali i logično. Naša sagovornica dugo gaji ljubav prema sportu, ali i prema modi, te je odlučila da dve pasije spoji u jednu. Ipak, kada je pristizala na Sajam naoružanja, nije ni sumnjala da će se svi okretati za njenim kreacijama.



- Ideja je nastala čudno ali logično, ja sam pravila haljine od čudnih materijala, kože i metala. Pre nekoliko godina počela sam da se bavim streljaštvom i mnogo zavolela taj sport, posle svakog treninga moramo da skupljamo municiju. Dok sam skupljala, razmišljala sam šta mogu da uradim sa ovim. Godinu i po dana mi je trebalo da ovo napravim. Utkano je oko 10.000 čaura koje je trebalo srediti, ali to je moja ljubav prema sportu i umetnosti - navodi Miona.

Ona kaže da ove dve kreacije svakako nisu ni prve ni poslednje koje je napravila, ali su bile dovoljno spremne kako bi ih predstavila svima.
- Imam još modela, ali ova dva su bila dovoljno gotova da budu na Sajmu, drugi modeli su 2D, mozaici koje sam radila, a ideja da bude malo ženstvenije rodila se pre godinu i po dana - dodaje ona.

Ipak, svi se pitaju da li su ovakve haljine uopšte nosive, a Miona otkriva da apsolutno jesu, kao da u planu ima i modnu reviju.
- Apsolutno je nosivo. Ideja jeste da u inostranstvu organizujem modne revije koje treba da nose jaku poruku. Kompletna kolekcija bi trebalo da bude od čaura - zaključuje ona.


Telegraf