Pušten pjevač "Srpske tromeđe": Proveo 15 dana iza rešetaka :: Semberija INFO ::

 

Pušten pjevač "Srpske tromeđe": Proveo 15 dana iza rešetaka


Srpski pjevač Rajko Lalić uhapšen je u Hrvatskoj sredinom avgusta jer je, navodno, kao izvođač krajiških pjesama povrijedio čast njihove države, a nakon toga osudili su ga na 15 dana zatvora.

Međutim, hrvatski mediji naveli su da je Rajko oslobođen nakon nedjelju dana od privođenja i time, kako piše Informer, obmanuli javnost jer je pjevač na slobodu izašao tek u ponedjeljak.

Srpski pevač Rajko Lalić, član grupe "Srpska tromeđa", uhapšen je u Kninu i prekršajno je osuđen na 15 dana zatvora zbog toga što je pjevao srpske rodoljubive pjesme. Rajko, koji je proveo 15 dana u zatvoru u Šibeniku, izašao je juče iako se vjerovalo da je pjevač pušten još 24. avgusta što su prvi objavili hrvatski mediji.

Oni su tada tvrdili da nije bilo osnova da pjevača drže u pritvoru.

Kako su pisali tamošnji mediji, policija je, češljajući sadržaje društvenih mreža, uočila Lalićev repertoar koji su njegovi obožavaoci dijelili i komentarisali.

Policija je kriminalističkom istragom utvrdila da je Rajko Lalić "kao član muzičke grupe izvodio pjesme koje su nastale tokom 1995. godine i čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izložili ruglu, preziru i javnom omalovažavanju".
Ipak tužilaštvo mu, nakon saslušanja, nije predložilo jednomjesečni istražni zatvor, jer kažu da nije bilo zakonskog osnova za zatvor, pa je pušten da se brani sa slobode u daljem toku postupka.

Međutim, Lalića su ipak držali u pritvoru 15 dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

(Nezavisne)