Tramp ima najskuplju fotografiju: Hapšenje mu donijelo više od sedam miliona dolara :: Semberija INFO ::

 

Tramp ima najskuplju fotografiju: Hapšenje mu donijelo više od sedam miliona dolara


VAŠINGTON - Tim za predizbornu kampanju bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa saopštio je da je prikupio 7,1 milion dolara otkako se on predao u zatvoru u Atlanti u američkoj državi Džordžiji, nakon čega je pušten uz kauciju.

Kako se navodi, veliki dio sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i hladnjaci za piće sa slikom Trampovog namrgođenog lica dok se predaje u zatvoru, prenio je Bi-Bi-Si.



Tramp je prikupio gotovo 20 miliona dolara za tri sedmice od podizanja optužnica u slučajevima nereda u Džordžiji i na Kapitolu.

Odmah nakon hapšenja u Džordžiji u petak, Tramp je prikupio 4,18 miliona dolara, što je, kako je naveo njegov tim, najveća cifra prikupljena za 24 sata u njegovoj dosadašnjoj kampanji.

Osim što se prodavala roba onlajn, Trampov tim je slao poruke pristalicama da daju sredstva.

Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, a optužen je za zavjeru u vezi sa pokušajem da poništi rezultate predsjedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

Tramp se suočava i sa tri druge optužnice dok vodi kampanju za predsjedničke izbore 2024. godine.

Tramp negira sve optužbe i tvrdi da su slučajevi protiv njega politički motivisani jer on vodi trku za republikansku nominaciju da bi se suprotstavio aktuelnom predsjedniku demokrati Džozefu Bajdenu.


Tanjug / Glas Srpske