Đokić-Kalabuhov: Saradnju unaprijediti i podići na viši nivo :: Semberija INFO ::

 

Đokić-Kalabuhov: Saradnju unaprijediti i podići na viši nivo


Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske.

Đokić i Kalabuhov su se osvrnuli na ukupnu saradnju koja je dosad razvijana između Srpske i Rusije te razgovarali o nastavku te saradnje, koja obuhvata razvoj i jačanje odnosa i na regionalnom nivou između ruskih oblasti i Republike Srpske.

Konstatovano je da postoji obostrani interes da se saradnja unaprijedi i podigne na viši nivo i da je istu moguće razvijati posebno u dijelu privrednih i naučno-obrazovnih aktivnosti, kao i investicija u oblasti energetike, gdje bi, u okviru tih investicija, bile angažovane ruske kompanije.

Sagovornici su se složili da su u tom smislu neke ruske kompanije već ostvarene na domaćem tržištu, kao što je kompanija Zarubežnjeft, koja već dugi niz godina posluje u Republici Srpskoj i BiH, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je potrebno raditi i na razvoju drugih oblika privredne saradnje u cilju uspješne realizacije zajedničkih projekata, a koji će uključiti i ostale kompanije iz Republike Srpske i Rusije.

(RTRS)