Bečić: Demokrate saglasne da Milatović povjeri mandat Spajiću :: Semberija INFO ::

 

Bečić: Demokrate saglasne da Milatović povjeri mandat Spajiću


Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su predstavnici te stranke danas obavijestili predsjednika države Jakova Milatovića da su saglasni da mandat za sastav nove vlade povjeri lideru Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću. Bečić je rekao da su imali sadržajan razgovor sa Milatovićem, koji je danas nastavio konsultacije o mandataru, prenose podgorički mediji.

"Iskazali sko želju da se što prije formira vlada. Najvažnije za Crnu Goru je da izađe iz svojevrsnog v.d. stanja i da dobije novu vladu", rekao je Bečić novinarima nakon sastanka u Rezidenciji predsjednika na Cetinju.

Na pitanje da li tačka spoticanja u pregovorima može biti mjesto predsednika parlamenta, Bečić je odgovorio da Demokrate nikad nisu trgovale, niti ucjenjivale.

"Razgovarale su, dogovarale i prihvatili ponudu potencijalnog mandatara", dodao je.

"Pregovori sa Demokratama su uspješno završeni i ne postoji nijedno sporno pitanje", kazao je Bečić.

Na konsultacije kod Milatovića su došli, osim Bečića, i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i potpredsjednik te stranke Momo Koprivica.

Milatović će se danas sastati i sa Bošnjačkom strankom i Demokratskom narodnom partijom.Predsjednik države juče je sastancima sa Pokretom Evropa sad, Demokratskom partijom socijalista i Novom srpskom demokratijom, otpočeo konsultacije, kako bi se uvjerio da li neka od partija ima podršku za izbor vlade.

Kad bude predložen, mandatar će imati 90 dana da oformi kabinet.

Na junskim parlamentarnim izborima, lista Pokreta Evropa sad osvojila je 24 mandata, a koalicija koju predvodi DPS 21.

Koalicija Za budućnost Crne Gore dobila je 13 poslanika, Demokratska Crna Gora Alekse Bečića sedam, a Građanski pokret URA Dritana Abazovića četiri.

Bošnjačka stranka ima šest mandata, Socijalistička narodna partija dva, dok su albanske nacionalne stranke i Hrvatska građanska inicijativa osvojile ukupno četiri mandata.


BETA / BHRT