Grčka: Pet osoba uhapšeno zbog podmetanja požara, dvoje pod istragom :: Semberija INFO ::

 

Grčka: Pet osoba uhapšeno zbog podmetanja požara, dvoje pod istragom


ATINA - Pet osoba uhapšeno je u Grčkoj zbog podmetanja požara u Viotiji, Iliji, Janini, Peli i Mitilini, a ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilijas najavio je strože kazne za odgovorne za paljevine, ali i za one koji pokazuju "nemar" prema okolini.

Kikilijas je najavio da će kazne biti slične onima koji se primenjuju na lica optužena za zlostavljanje životinja, prenosi grčki portal ERT.    

Muškarac star 57 godina, koji je uhapšen i optužen za podmetanje požara u Kalenci u planinskoj oblasti Cumerka na zapadu Grčke, danas će biti izveden pred istražne organe.

Lokalni mediji su prenijeli da je on navodno umiješan u još dva slična slučaja.

Drugi optuženi, 65-godišnji muškarac koji je uhapšen u oblasti Ilija na Peloponezu i optužen za pokušaj podmetanja požara izvinio se istražiteljima.

Prema navodima pripadnika vatrogasne službe, ovaj čovek je uhapšen u Pirgosu tokom rutinske kontrole i osumnjičen je za pokušaj podmetanja požara u travnatom rastinju, na lokalnom putu Ksirokambu - Pefkes

 Još jedan 20-godišnji mladić uhapšen je i osumnjičen za podmetanje požara u oblasti Plaka Delesio u opštini Tanagra Bojotija na zapadu Grčke, koja se smatra jednim od najopasnijih područja za požar.


Tanjug / Glas Srpske